Vakantie - Ingrid Auteur Columnist

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Columns
Column 'Vakantie'

Ik keek hem aan. Z'n bruine, krullen zaten verward. Een vluchtige blik kreeg ik van hem in de supermarkt. Meer niet. Hij was jong en zag er slonzig uit maar die ogen, die mooie, donkerbruine ogen. Franse jongens....

Vroeger hoopte ik dat ik met een franse jongen zou trouwen. Die heerlijke zangerige taal, de donkere haren en de nonchalante kleren hadden een grote aantrekkingskracht op mij. Ik was ervan overtuigd dat iedere franse jongen een gitaar naast zijn bed had waarop hij liefdesliederen speelde. Zwijmelend luisterde ik als kind naar Gerard Lenorman en Julien Clerc. In de jaren 80 volgde ik de Tour de France op de voet. De franse renners waren de mooiste, de meest sexy en de snelste. Een poster van Joop Z was ondenkbaar maar er hing uiteraard wel een poster van Bernard Hinault op mijn slaapkamer. Ik kan zijn krachtige, dierlijke uitstraling nog helder voor de geest halen. 

Nu zwijmel ik opnieuw. Ik denk met weemoed terug aan de vakantie. Aan t franse zonnetje, het heerlijke huis, de knapperige stokbroden, de rustige omgeving en het fijne gezelschap. Alles klopte. s Avonds met n rosé in t avondzonnetje genieten, uitgebreid bijpraten en relaxen terwijl de jongens samen spelen. s Ochtends in de zon met z'n allen ontbijten. Barbecuen en marshmallo's bakken zonder te beseffen hoe laat het is. Kostbare momenten die ik koester en krampachtig wil vasthouden. Op deze koude, natte dag denk ik aan de vakantie en bekijk nogmaals de foto's. Lachende, gebruinde gezichten. Een blonde vrouw die blijdschap uitstraalt. Zonder Fransman. Het kan!
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu