Uitje - Ingrid Auteur Columnist

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Columns
Column 'Uitje'

Hij komt binnen. Ik kijk in vermoeide maar glunderende ogen. Ik pak hem beet en houdt hem stevig vast. Hij lijkt opeens groter, wijzer ook. Hij wijst naar zijn shirtje en ik bewonder het oversized gevalletje. Gezien de prijs heeft echtgenoot hem een maatje groter gekocht. Zijn petje staat scheef op zijn hoofd en hij maakt stoere bewegingen met zijn armen. 
Echtgenoot en ik kijken vertederd naar ons mannetje. Ik neem hem mee naar de bank en ben blij dat we weer compleet zijn.

Echtgenoot had een leuk uitje in gedachten met voetballiefhebbende zoon... Samen voor een korte vakantie naar FC Barcelona om een voetbalwedstrijd te kijken. Zelf leek mij de Graafschap een mooie wedstrijd om mee te beginnen maar echtgenoot vond Barcelona een veel aantrekkelijker optie. Nog nooit was mijn ventje zo ver bij mij vandaan geweest. Stel dat het vliegtuig....en stel dat hij kwijtraakt in de mensenmassa en stel dat....Allerlei spookgedachten dwaalden door mijn hoofd en aangezien die overbezorgde, emotionele kant bekend was in mijn omgeving kreeg ik lieve verzoekjes en aanbiedingen waardoor ik de 'eenzame' dagen met mijn kleinste mannetje geen minuut alleen hoefde door te brengen. 

X was op de ochtend van vertrek in alle staten. Om vijf uur s ochtends zat ik met een huilend mannetje op schoot. ' Mama, ik ga papa en M zo missen en stel dat er iets met het vliegtuig gebeurt,' en zo luisterde ik naar een kopietje van mezelf en sprak ik geruststellende woorden. 'Een vliegtuig is ontzettend veilig en over een paar dagen zijn ze terug,' zei ik maar het hielp amper. 
'Maar jij mag ook een keer met papa een paar dagen weg,' zei ik troostend.' Wat zou jij dan willen?' en hij keek ernstig. ' Weet je wat ik heel graag met papa zou willen mama?' 'Nee, zeg het eens lieverd.' ' Ik zou het zoooo leuk vinden om een paar dagen met papa naar Stroombroek te gaan in een huisje en daar lekker te zwemmen,' en zijn gezicht straalde bij dit vooruitzicht. Ik lachte. ' Nou dat gaan we een keer regelen jongetje,' zei ik zeer enthousiast en ik appte dit wilde plan naar echtgenoot. Stroombroek of Barcelona. Het is toch om t even.....
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu