Over Ingrid - Ingrid Auteur Columnist

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 
Ingrid Rensen heeft samen met haar ouders en broer haar jeugd doorgebracht in het dorp Wehl in de Achterhoek, waar ze in 1970 is geboren. 

De afgelopen tien jaar is zij zich gaan richten op haar schrijversca
rrière. Haar fascinatie voor taal en schrijven is altijd groot geweest. In haar jeugd schreef ze dagboeken en naarmate ze ouder werd, kregen de verhalen meer inhoud.

Toen ze zwanger was van haar dochtertje en zij veel te vroeg ter wereld kwam, beschreef ze de daaropvolgende ingrijpende ervaringen van haar man Huub en haarzelf. Er gebeurde veel in hun leven en toen bekend werd dat Marit ernstig gehandicapt bleek te zijn na een in het ziekenhuis opgelopen infectie, moesten ze een ingewikkelde weg afleggen. Ingrid wilde datgene wat ze beleefden niet vergeten en vastleggen.
In Weekblad Vriendin is een jaar lang haar column gepubliceerd over de periode van de zwangerschap, de geboorte van Marit en haar eerste jaren. Na dat jaar zijn de columns gebundeld en in 2005 als "Moederdagboek" uitgegeven.
In de jaren erna is het gezin uitgebreid en heeft ze een vervolg op het eerste deel geschreven. Dit vervolg "We zouden samen fietsen en sprookjes lezen" is op 03-11-2011 uitgegeven door uitgeverij van Gennep te Amsterdam.
Vervolgens brak er een nieuwe periode in haar leven aan en heeft ze een fictieve roman geschreven. In juni 2013 is de roman ‘De perfecte relatie’ uitgekomen bij Uitgeverij Gelderland.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu